Bine ați venit la noi acasă!

luni, 30 mai 2011

Poiana gălăgioșilor

Ca participant la organizarea turei și pentru că eu unul m-am simțit foarte bine, cred că e de datoria mea să vă zic în două cuvinte și aici care a fost treaba, pentru cei care nu au ajuns pe Povești despre munte. Pe scurt, a fost distracție, voie bună, soare, cald, verdeață, chităreală, gălăgie, jocuri și joculețe și o berică la sfârșit. Mai pe larg, găsiți aici, povestit de Tibanu.

În speranța că într-adevăr celor 16 participanți (gașcă mare, domnule!) le-a plăcut, așa cum mi s-a părut mie, le spun, din nou, că îi așteptăm și data viitoare (pentru că vor mai fi destule dăți viitoare, nu ne oprim aici). Celorlalți, care nu au venit din diverse motive, sper că v-am convins și data viitoare poate umplem un vagon de personal! Am zis.

marți, 24 mai 2011

Orașul ca-n povești

Cu toții știm asta. Cum ai aterizat la aeroport, te abordează un taximetrist care îți cere între 50 și 500 de lei până la Intercontinental (depinde dacă ești străin sau ești familiarizat cu valoarea leului). La Teatrul Național dai de gașca de băieți (și fete) cu cercei peste tot și părul tăiat neuniform care îți cer 1 leu să-și ia și ei un pet de bere: „Hai frate, că îți dăm și ție!”. Pe Calea Griviței, doamnele care oferă plăcere, fără dinți în gură, te așteaptă în ușa unei case dărâmate (să-l văd eu pe ăla care are nevoie de așa plăcere!). Câini vagabonzi, înghesuială în autobuze, trafic din ce în ce mai aglomerat pe măsură ce benzina se scumpește, gunoaie, oameni care te îmbrâncesc, dau peste tine, urlă la tine, nu opresc la semafor, agitație, nervi, astea sunt lucruri pe care le spune toată lumea și pe care le-am tot auzit.

marți, 17 mai 2011

Cult în cap

- Cine a zis, mă, „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”?
- Ștefan cel Mare, parcă...

După discuția asta, auzită sâmbăta trecută pe la cimitirul Bellu, azi dimineață am auzit una și mai tare. La radio era un concurs, iar întrebarea pentru a câștiga nu-știu-ce premiu era cine a scris Anna Karenina. Un ascultător puțin cam fâstâcit, după ce se gândește un pic, dă răspunsul: Ciprian Porumbescu! De unde și până unde și cum s-o fi gândit el așa, e greu de spus. O fi pronunțat un nume, la întâmplare, din memorie?

duminică, 15 mai 2011

Catrene

Din când în când, mai am şi eu câte un moment poetic. De data asta e vorba de un cântec ce mă obsedează de vreo câteva zile. Cu ocazia asta am descoperit și cine a scris versurile, dar melodia nu am găsit-o decât într-o versiune neascultabilă din punctul meu de vedere (Savoy). Așadar, cine îmi găsește și mie altă versiune, eventual o înregistrare de la FolkFrate! (pentru cunoscători) sau ceva asemănător, primește de la mine o bere. Dacă nu vă interesează așa ceva, vă recomand să citiți măcar poezia. Mie îmi place foarte mult.

sâmbătă, 14 mai 2011

Zero probleme cu formația

În caz că vă întrebați de ce nu mai apare nimic pe blog vrem să vă anunțăm că nu avem probleme cu formația după maraton (pentru că ne ajută conformația!), în schimb se pare că băieții de la blogger au avut niște probleme. Impresiile de la maraton au apărut pe blogul de munte. Pe scurt Andrei a terminat în 7h:04, un scor frumos pentru primul maraton. Eu nu sunt așa nebun ca el să alerg 7 ore în continuu așa că am terminat un pic mai repede: 6h:42. Am alergat împreună 2/3 din maraton.



Dacă tot s-a făcut vreme frumoasă afară vrem să vă invităm pe 28 mai în Poiana Narciselor din Munții Baiului. Informații găsiți pe blogul de munte sau pe facebook. Vă așteptăm!

vineri, 6 mai 2011

Să-i dăm drumul!

Am auzit că la Bran tocmai a nins. Și ce dacă? Avem parazăpezi. Pat și Patachon au plecat la Moieciu să dea gata maratonu'. Impresii - la întoarcere. Să ne auzim cu bine!