Bine ați venit la noi acasă!

sâmbătă, 26 iunie 2010

Sfertul academic

De unde o veni expresia „a întârzia sfertul academic” nu îmi dau seama, cert este că nu din mediul academic. Aici se întârzie de la un sfert de oră în sus. Spun asta după ce am dat examenul la PA, unde profesorul ne-a chemat la 12:30 pentru a ne lua rezultatele. Ultima dată când m-am uitat la ceas era 13:30 și apoi a mai durat ceva până să vină profesorul. Mă gândesc și eu, ce îl costa să spună ora 15:00 sau 17:00, ca să fie sigur că nu întârzie!? Asta după ce a întârziat și începutul examenului vreo jumătate de oră. Profesorul a intrat în sală chiar la fix, însă a venit fără subiecte. Domnule profesor, ora de începere a unui examen este ora la care studenții primesc subiectele și încep evaluarea lor, nu ora la care vă apucați să organizați examenul!
Și cum elevul care nu-și depășeste profesorul este mediocru, asistenții de la PA au ținut să demonstreze că sunt mult mai buni decât Dl. Chiru așa că temele trimise prin martie ei le-au corectat la sfârșitul lui mai! În schimb regulamentul cursului este foarte strict, de exemplu pentru o temă trimisă cu întârziere ești penalizat cu 5 puncte (din 100) pe zi.
Îmi aduc aminte acum de un alt „sfert academic”, profesorul de IOCLA care a întârziat la examen o oră. Bă proștilor, doar nu credeați că o să mă scol eu la 7 să vin să vă dau vouă examen! Ia hai să terminăm repede, aveți juma' de oră.

Mă întreb când or înțelege profesorii și în special studenții-asistenți că sunt la serviciu și trebuie să își facă treaba bine. Replica asistenților este „avem și noi treburi pe la facultate, trebuie să înțelegeți!”. Sunt convins că au probleme cu facultatea și poate și în alte domenii, afaceri, carieră, viață personală, însă ce nu au înțeles ei este că nimeni nu i-a obligat să fie asistenți, ei au ales. În momentul în care au hotărât nu știau că au alte treburi!? Le scapă un lucru important, sunt plătiți pentru asta. Și le mai scapă un lucru și mai important, sunt plătiți de către studenți! Cu alte cuvinte profesorii și asistenții lucrează pentru student, iar acesta dorește să fie tratat cu respect.

3 comentarii:

  1. Excelenta abordare! Cred ca in facultati este multa nesimtire, din partea tuturor (profi, secretare, studenti), numai ca doar unii sunt la conducere! Ma intreb cand o sa ne imbunatatim mentalitatea, felul de a ne trai viata. Pana atunci, scrie Tibi, scrie! Cu felicitari, VladSavi

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfertul academic, vine de la o universitate din Franta, unde Napoleon a luat un premiu pentru calitatile sale in razboi.La respectiva universitate in fiecare zi de vineri era o intalnire dintre academicieni printre care si Napoleon.Napoleon le-a spus acestora ca daca va intarzia mai mult de 15 minute la intalnirea respectiva, inseamna ca nu mai vine si de aici este vorba aceasta de sfert academic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru clarificare :) Chiar nu stiam lucrul asta.

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!