Bine ați venit la noi acasă!

marți, 21 decembrie 2010

... şi nici nu vă pasă

Începută la Timişoara printr-o demonstraţie paşnică, reprimată brutal de autorităţi prin forţele de securitate, Revoluţia românilor s-a întins rapid în întreaga ţară. Armata a trecut de partea populaţiei. Pe străzile din Timişoara, Sibiu, Braşov, Bucureşti şi alte oraşe, numărul tinerilor morţi şi răniţi în lupta pentru libertate continuă să crească.

Scrisoare pentru nostalgici

Voi sunteţi sănătoşi la cap? Voi, fosilelor, pe care vă aud prin autobuze că "ce bine era", voi toţi care îl regretaţi pe Tovarăşul, voi, ăia 41% din români care l-ar vota pe Ceauşescu dacă ar mai putea, sunteţi normali la cap?
Ştiţi ce aş face cu voi? V-aş duce pe toţi pe o insulă, unde să nu aveţi căldură, să nu aveţi apă caldă, lumină, să îl vedeţi la televizor doar pe conducătorul vostru drag şi pe consoarta lui, să staţi ore întregi la coadă pentru câteva zgârciuri sau, în cel mai bun caz, pentru un tacâm de pui, să mergeţi la parade în cinstea partidului, să nu aveţi voie să ascultaţi decât muzică uşoară, să vină Moş Gerilă în loc de Moş Crăciun, să circulaţi cu maşina duminica doar dacă aveţi număr de înmatriculare impar, să nu puteţi să vă exprimaţi în niciun chip. Pentru că ăştia sunteţi voi.
De unde ştiu eu că era aşa? Aveţi dreptate, eu nu am apucat să trăiesc vremurile alea. Dar am şi eu părinţi. Pentru că am şi eu părinţi care mi-au povestit. Ştiu şi eu că bunicul meu se aşeza la ora 5 dimineaţa la coadă ca să îmi aducă puţin lapte praf. Pentru că am avut 3 deţinuţi politici în familie. Pentru că bunicul meu a lucrat ani buni la canal şi putea să moară acolo. Iar dacă voi spuneţi că era mai bine atunci, meritaţi să fiţi trimişi în Coreea de Nord.
Băi nenorociţilor, fosilelor, care încă mai aveţi curajul să ridicaţi capul prin parlament şi peste tot, cum vă mai rabdă pământul?
A fost Revoluţie sau lovitură de stat, cert e că oamenii au murit pe capete pentru libertate. Şi voi ce faceţi? Voi încercaţi să sugeraţi nu numai că au murit degeaba, dar şi că era mai bine înainte.
Aveţi grijă ce vă doriţi, că s-ar putea să se împlinească.

Bucureşti: Revoluţia românilor a învins. După 25 de ani de teroare, dictatura Ceauşescu a fost răsturnată. România a redevenit liberă.

9 comentarii:

  1. Partea cea mai frustranta este ca oamenii au murit sustinand o cauza diferita de cea a celor din spatele cortinelor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Și au murit și după, de mâna „teoriștilor” care au apărut. Ah... mi-e scârbă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai ingrijorator e ca majoritatea pustimii nu e deloc preocupata, 83% din populatie sustine ca nu a avut de suferit de pe urma comunistilor, nu avem un muzeu al comunismului, nu avem un muzeu al holocaustului, de fapt, nimeni nu crede ca a fost holocaust, la filme despre comunism se duc cate 3 oameni pe difuzare, in manuale nu scrie mai nimic despre perioada contemporana... Pai peste 20 de ani... hai 40... o sa mai stie cineva ca am trait sub dictatura?

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi vrem să ajungem la nivelul Occidentului... Am intrat în UE, vrem şi în Schengen, suntem revoltaţi şi ne întrebăm de ce nu suntem consideraţi oameni... de-aia. Cred că procentul ăla de de oameni care l-ar vota pe Ceauşescu dacă ar mai putea abia a scăzut de câţiva ani sub 50%. Când va fi sub 5% şi va tinde spre 0, atunci vom avea o mentalitate sănătoasă de evoluţie şi de ieşire din istorismul ăsta nostalgic. Nu cred că va trăi nimeni să vadă asta...
    A fost revoluţie, nu lovitură de stat; a fost masivă participarea populaţiei, chiar dacă nu ştiau exact de ce se revoltă. Fiecare striga în toate direcţiile, cât îi poate gura, că e liber. Şi nu a fost chiar o răsturnare bruscă a sistemului politic. E discutabil, dar urmele comunismului se văd înca prea mult, iar politica a ajuns oricum o afacere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu i-a afectat deloc comunismul?! Ei chiar nu s-au prins de unde vine diferența asta enormă dintre est-europeni și țările din Occident?
    Mentalitatea comuniștilor ne-a rămas înrădăcinată. Și chiar dacă s-ar reduce procentul celor care l-ar vota pe Ceașcă (procent care încă sper că e totuși greșit), tot cu mentalitatea asta rămânem. Românul vrea să aibă un loc de muncă asigurat, unde să nu facă nimic. Și să primească bani. Că nu avea ce să facă cu banii, asta nu are importanță. Măcar nu îl stresa nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  6. romania a redevenit libera?
    traim intr-o tara mutilata de dictatura ceausista si acel procent de naivi, care ar vota cu ceausescu, este exact rezultatul spalarii masive a creierelor sub comunisti.
    inca suntem priviti urat daca purtam plete, inca idealul in viata este sa lucrezi in fabrici si uzine, inca suntem un popor incult, inchis, tembel, sta in puterea noastra sa schimbam asta, sa aratam ca noua ne pasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. ....de cei ce va acuza, de acolo din mormant!
    acel procent este format din oameni naivi rezultati in urma masivei spalari de creier ce a avut loc sub dictatura.
    din pacate nici nu stiu ce-si doresc, nu sunt documentati, si prost informati!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei, cred că totuși lumea și-a mai revenit încet-încet. Problema este în principal cu bătrâneii nostalgici, fani Ceaușescu sau Iliescu și cu tinerii care nu au habar de ce a fost și nici nu le pasă. Mă bucur că mai găsesc unii ca tine, care își pun într-adevăr problema cu privire la nenorocirea care a fost.
    Mie mi se pare îngrijorător că în Republica Moldova, comuniștii încă sunt de departe cel mai votat partid. Și se vede ce bine o duc. Gândește-te că se putea și mai rău. Rușii au fost comuniști încă din 1917. La ei încă vine Moș Gerilă în loc de Moș Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. trist asa-i dar batraneii sunt o cauza pierduta, io unu duc munca de lamurire cu cei de-o seama cu mine, de asta zic avem de lucru, dar putem sa schimbam mentalitati!!!

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!