Bine ați venit la noi acasă!

luni, 2 iulie 2012

... și știți ceva?

Nu știu cum să vă spun, dar mie chiar mi-a plăcut aseară la Guns. De fapt uite că știu, am spus-o foarte simplu. Mi-am amintit că printr-a noua și a zecea asta era trupa mea favorită, așa că am trecut peste prejudecata că o să fie Axl Rose & Friends, deci o să fie varză (de altfel ăsta fiind motivul pentru care am ratat primul concert). Și, evident, idee cu care au venit mulți la Romexpo, genul de oameni care abia așteptau să plece acasă, să intre pe Facebook sau nu știu care forum și să ne spună ei ce distrus e Axl.

Păi stați un pic așa. Pe cuvânt dacă vă înțeleg. Ia spuneți-mi voi mie cine a mai venit în România să vă cânte vouă trei ore și ceva? Iar aia cu „Axl nu mai are voce, dar are în schimb burtă” mi se pare că pică din prima. Că s-a auzit prost la început, da, sunt de acord. Asta e o meteahnă veche a concertelor de pe la noi, dar stați așa, că dacă mă gândesc bine, în Danemarca la Ozzy s-a auzit mai prost de atât. Noroc că au mai reglat treburile și vocea lui Axl s-a făcut până la urmă auzită. Și surpriză, chiar sună destul de aproape cu ceea ce știam de acum vreo 20 de ani. Că n-are cum să fie la fel, asta e altceva.

La solo-ul de chitară, un tânăr înțelept aflat lângă mine grăiește, stând cu mâinile încrucișate: „L-ai văzut pe Zack de la Black Sabbath?” Îți spun eu: Zack Wylde nu cântă și nici nu a cântat la Black Sabbath. Alții strigau: „Slash! Slash!” Bună glumă. Păi vedeți că Slash avea concert cu Ozzy la Atena chiar în aceeași zi, ce mai căutați aici? Alții se plâng că au cântat atâtea melodii de pe Chinese Democracy. E drept, nici mie nu îmi place albumul și nu prea am savurat momentele, dar hai să ne gândim un pic: ăsta e singurul disc scos de Guns în formula asta. Ce vă așteptați? Să apară Slash din jobenul magic? Și pe lângă asta, am auzit Welcome to the Jungle, November Rain, Sweet Child o' Mine, Don't Cry, Patience, Paradise City, Civil War, It's So Easy, Dead Flowes (Rolling Stones), Estranged, Live and Let Die (Paul McCartney), Another Brick in The Wall (Pink Floyd), Nightrain, Mr. Brownstone, Used to Love Her, You Could be Mine, Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan)... Deci „au cântat numai melodii nașpa”? Pe bune?

Oare când o să înțeleagă „rockerii adevărați” că dacă ai fost la Guns și nu ai fost la Machine Head nu înseamnă neapărat că ești prost? M-am cam săturat de ăștia care știu totul și la nasul cărora nu mai ajungi nici cu prăjina. Că dacă ăștia sunt rockerii adevărații, prefer să mă dezic pentru totdeauna de titulatura asta. Nu că m-aș considera, mi se pare oricum o noțiune foarte vagă. Zic doar. Sigur că și mie mi-ar plăcea să mă teleportez în 1990 și să îl văd pe Axl alergând pe scenă lângă Slash, Duff sau Izzy Stradlin. Dar, în condițiile astea, sunt curios la ce se așteptau ăștia care tot urlă în gura mare. Părerea mea e că mai mult nu prea puteau scoate. Și știți ceva? Eu chiar m-am simțit bine. Eu chiar m-am bucurat foarte mult să aud toate cântecele astea pe viu. Eu chiar am cântat. Mie chiar mi-a plăcut.


Sursa foto

5 comentarii:

  1. Ce-mi place cum gandesti!
    Trebuie sa recunosc ca acum imi pare rau ca n-am venit si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te sustin! :)
      Si mie mi-a super placut. Si cand am vazut ca a intarziat vreo juma' de ora si eu ma gandeam "aaa...asta inseamna concert de 3 ore la el". Dar cand a urcat pe scena si am vazut ca el chiar a dat tot ce a avut mai bun si chiar i-a iesit mi-am dat seama ca nu regret deloc ca am fost. A facut show ma, asa batran cum e el si toata admiratia ca desi a cantat de pe Chinese Democracy multe melodii, nu a ratat cam nici una dintre melodiile mari. Ba mai mult, momentul de la pian cu Pink Floyd a fost awesome!

      Ștergere
    2. O surpriză frumoasă a fost şi Dead Flowers - îmi place foarte mult varianta lor, dar nu mă aşteptam să o cânte. Şi eu la fel am crezut că aia cu 3 ore e vrăjeală, că le-au dat timp să întârzie o oră. :)

      Ștergere
  2. Chiar daca in prima zi a festivalului lumea nu prea era asa hotarata, de au fost asa putini la Celelalte Cuvinte si Timpuri Noi, eu zic ca festivalul a fost un mare succes. Formatiile au fost destul de destept organizate pe genuri, nu au existat intarzieri aproape deloc, nu se statea la coada la bere mai mult de 5 minute iar formatiile cap de afis chiar au facut spectacol.
    Daca tot ai pomenit de aia care nu stiu decat sa critice... iti recomand sa nu citesti recenzii negative (vorbesc despre cele care se stie ca nu sunt tocmai studiate) inainte sa iti scrii tu propria parere, ptc. intr-un fel validezi o carcoteala (pe care de fapt o consideri) josnica.
    Acestea fiind spuse, si Tibi fiind in Iordania, poate mai bagi tu niste randuri pe luna asta inainte sa se termine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil e vina mea că stau să citesc toate porcăriile. Câteodată ajung să mă enerveze atât de tare „haterii” că mă abțin mai greu. De-aia probabil nici nu am mai scris aproape deloc pe blog, mi-am dat seama că la un moment dat devenisem și eu prea hater. Și, deh, mai greu îți găsești cuvintele să scrii despre ceva frumos și bun. Nu că n-aș avea despre ce. În fine, mai băgăm un articol așa, de plecare.

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!