Bine ați venit la noi acasă!

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Nightlosers. Ceva e în neregulă cu noi?

Habar nu am de ce și cum, eu care merg pe la toate concertele, abia aseară am ajuns prima dată la Nightlosers. Adevărul este că de mult plănuiam ieșirea asta, dar de fiecare dată când auzeam de vreo cântare a lor, planetele se aliniau cumva complet greșit, iar eu nu aveam cum să ajung.

În fine. Am auzit că sunt vineri în Barfly, nu aveam nimic altceva de făcut. De altfel, ce altă zi mai bună s-ar fi putut găsi pentru o chestie ca asta? Ajungem în bar cu vreo oră (sau chiar mai puțin) înainte: gol! Vreo zece oameni, cu tot cu personalul. Până la 11 jumate, când au băgat instrumentele în priză, s-a mai animat totuși atmosfera. Ah, bilete nu ne-au mai tăiat. Bine, era vorba de o consumație obligatorie de 20 de lei, nici măcar bilete. Și nu, nu mă simt prost, că oricum am băut beri de mai mult de 20 de lei.

Așa. Prima piesă: da, mare greșeală că n-am mai fost până acum să-i văd p-ăștia. A doua: și mai mare greșeală! A treia: meserie, tată! MESERIE!  Pe la a cincea sau a șasea s-a luat curentul. Le sărise o siguranță. Încercând să repare, se pare că le-au sărit toate siguranțele, că am rămas în beznă totală. Am mai tras de berea aia răsuflată vreo jumătate de oră, dar situația nu părea decât să se înrăutățească. Lumea începea să plece, așa că într-un final am chemat și eu taxiul. N-a fost să fie de data asta, dar sigur o să existe o dată viitoare.

Întrebarea este: de ce o trupă ca asta strânge câțiva oameni într-un băruleț de care nu știe foarte multă lume și în care sar toate siguranțele de nici nu se mai poate cânta, aproape fără bilet, în timp ce Inna falsează în ultimul hal în fața unui stadion plin? Bine, adevărul e că „puțini, da' buni”, atmosferă frumoasă, oameni frumoși, însă întrebarea rămâne. De ce toate trupele ca lumea din țara asta nu au în total nici jumătate din fanii lui Alex Velea? De ce țara asta îl votează pe Victor Ponta președinte? Și ar mai fi. E ceva în neregulă cu ei sau poate greșesc eu pe undeva?

P.S.: astăzi de dimineață am aflat că s-a reluat cântarea după ce am plecat. Era clar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!