Bine ați venit la noi acasă!

duminică, 10 ianuarie 2016

Puțină atenție. 2016.

„Dacă ești puțin atent, îți dai seama că trăiești.” Invitat zilele trecute în mansarda Incubator 107, domnul Marcel Iureș răspundea primei întrebări în felul următor: „Ce vă propuneți pentru 2016?” „Nimic. […] Ah, să fiu mai atent.”

În general nu prea sunt adeptul promisiunilor la început de an din două motive: 1. de obicei, Crăciunul și noul an vin peste mine prea repede, fără să îmi dau seama, deci 1 ianuarie mă apucă fără să fi avut vreme să mă gândesc la astfel de lucruri și 2. începutul de an nu îmi dă în niciun fel senzația aia de renaștere, reînceput, o să fac, o să dreg, pe care le-o dă altora. Pentru mine există primăvara. Mai ales că, în felul ăsta, de la 1 ianuarie la 1 martie am tot timpul să făuresc planul ăsta.

Acestea fiind spuse, cred că întâlnirea cu Marcel Iureș a pus și ea o cărămidă la planul meu. De altfel, de mai mult timp cochetam cu ideile astea (oarecum), doar că nu m-a dus niciodată gândul la cuvântul ăsta: atenție. Unii ar putea spune că e ceva banal, dar mă întreb câți dintre noi suntem într-adevăr atenți. Alergăm de colo-colo fără niciun sens, muncim ca disperații fără să știm pentru ce, mai citim din când în când o carte, dar după o lună nu mai ținem minte nimic din ea. Ne îmbătăm cu cuvinte fără să știm exact ce sens au. Ne îmbătăm ca să uităm. Alergăm fără să ne uităm în jur. Fără să înțelegem puncte de vedere, oameni. Suntem plini de evenimente care nu înseamnă nimic. Ni se întâmplă prea multe și de fapt habar nu avem ce se întâmplă pentru că nu suntem atenți.

Am vrut să mă duc să îi mulțumesc personal domnului Marcel Iureș. Dar era înconjurat deja de tineri care voiau să facă poze cu el, iar eu mă grăbeam să ajung acasă. Deci la început de an tot neatent am fost.

Sper ca 2016 să fie un an mai uman. Dacă ești puțin atent, îți dai seama că trăiești. Ceea ce vă doresc și vouă. Hai, la mulți ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!