Bine ați venit la noi acasă!

vineri, 13 ianuarie 2012

Am dat un click, ce chestie tare am făcut

De când m-am întors în țară și până acum, am observat că internetul e plin de „luptători” pentru salvarea SMURD-ului. Adică de anti-băsescieni care au devenit și mai anti-băsescieni și pro-raedarafatieni. Până aici nimic greșit. Și eu aș fi de aceeași părere. Nu mi-a venit să cred când am auzit că Băse vrea să desființeze SMURD-ul, o idee atât de proastă mi se părea de domeniul fantasticului. În fine. Hai că deja au spus alții prea multe.

Întrebarea mea este: ce e cu agresivitatea asta pasivă (dacă pot să îi spun așa)? Nu trece zi fără să mi se umple e-mail-ul și Facebook-ul de „X-ulescu sent you a request on causes”. Văd tot felul de poze, de gag-uri, link-uri, video-uri și manifestații... pe internet. Oare unii oameni chiar cred că dacă o să mă alătur eu cauzei „Spuneții NU desființării SMURD!” o să ajut cu ceva? Oare există cineva care crede că Băsescu stă pe Facebook să vadă ce a scris el și atunci o să-și dea seama ce prost e?

E o chestie care mă irită de mai mult timp. Oare unora chiar li se pare că dacă au semnat o petiție pe net au făcut un mare gest? Sincer, nu am auzit niciodată de vreo problemă rezolvată în felul ăsta. Dacă eu stau pe scaun cu o cafea în dreapta, o prăjitură în stânga și mișcându-mi tacticos degetele de la picioare în timp ce îmi trec numele undeva, dau un like sau postez o poză, chiar vi se pare că am făcut ceva? Dacă ar fi să calculăm valoarea efortului, cu siguranță ne-ar da cu minus.

Fraților, ce urmăriți? Eu nu văd absolut nicio utilitate în lucrurile astea. Să vadă lumea ce părere corectă aveți voi, cât îl prețuiți pe Raed Arafat, cât îl urâți pe Băsescu, cum știți să aruncați vorbe în stânga și în dreapta? Ca să îl dea jos pe Ceaușescu, lumea a ieșit în stradă și a făcut o revoluție. Și asta știind că pot să moară acolo. Acum nu mai e dictatură, nimeni nu te împușcă, dar toată lumea are un calculator personal și acces la internet, așa că nu merită să iasă în stradă. Duceți-vă la Cotroceni, aruncați cu ouă, aruncați cu roșii, țipați, faceți o nouă revoluție! Pentru că n-o să schimbați nicio lege și niciun președinte cu un click.

sursa foto

3 comentarii:

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!