Bine ați venit la noi acasă!

joi, 21 februarie 2013

Hoinar prin Piaţa Matache, la Papa la Şoni

Probabil că sunt ultimul care apucă să scrie despre Hoinar prin Piața Matache. După atâtea concerte prin Vamă, Big Mamou și tot felul de alte locuri, uite că s-a nimerit să ratez tocmai marea lansare de la teatrul Excelsior. Mult așteptata lansare a discului, despre care la un moment dat nici nu eram sigur dacă Make mai vorbește serios sau nu.

Noroc că de multe ori în viață se ivește și a doua șansă. Concertul de aseară de la Papa la Șoni a fost un fel de post-lansare a albumului: cu melodii de pe viitoarele discuri (odată ce s-a spart gheața, eu unul sunt singur că vor mai fi!) și cu cel actual pe masă, așa, ca pentru cei mai întârziați. Dar pentru mine nu a fost numai atât. Pentru mine a fost un fel de combinație între lansare și concertul tradițional de Valentine’s Day, de la care nu lipsisem în ultimii ani și care anul ăsta n-a mai avut loc datorită evenimentelor mai sus menționate.

A fost o cântare care mi-a adus aminte de mare și de Tequila Sunrise, locul unde l-am auzit prima dată pe Make acum aproape 6 ani. Câțiva oameni, câteva mese, câteva beri, glume și râs mult, așa cum a fost dintotdeauna. Nu că nu aș regreta și lansarea oficială, sunt sigur că am ratat ceva unic și mă bucur mult să aud că biletele s-au epuizat cu destul de mult timp înainte.

M-am bucurat și că pe discul meu stă scris „pentru unul dintre cei mai devotați fani ai mei”. Pe undeva, eram sigur că e așa. De altfel, și eu pot să spun că Marius Matache e unul dintre artiștii la ale cărui concerte mă simt cel mai bine. Iar faptul că aseară a cântat din nou Pădurea cu alune a fost ca un bonus și o porție zdravănă de râs în plus. Deoarece, cred știe și el, noi l-am iubit și l-am apreciat întotdeauna la fel de mult și cu și fără cântecul ăsta.

Nu pot să mai spun decât că mă bucur foarte mult pentru aseară, mă bucur foarte mult pentru disc. Și cred că e un motiv bun să îmi reamintesc parola de la blog. La fel cum, prin 2010, deschideam Pat și Patachon cu o trimitere la concertul din Big Mamou.

Un comentariu:

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!