Bine ați venit la noi acasă!

luni, 22 februarie 2010

Se întâmplă la Automatică...

„Al doilea adevăr, şi cel mai însemnat, de care trebuie să ne pătrundem, este acesta: forma fără fond nu numai că nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricăcioasă” (Titu Maiorescu)

Știți anecdota cu țiganul Tetea? Cică Tetea era pe moarte și se chinuia grozav. Lângă el, fiul lui, ca să îi mai aline suferința:
-Îți dau tată niște mere?
-Nu tată...
-Îți dau tată niște banane?
-Nu tată, nu...
-Îți dau tată niște struguri?
-Da fiule, parcă niște struguri aș mânca!
-Păi n-am!
-Și atunci de ce mă mai întrebi?
-Așa ca să nu mori neîntrebat!

La automatică avem organizare occidentală. Avem un site unde fiecare student are un cont, completează un contract de studii alegând dintr-o listă de opționale iar apoi contractele vin semnate de decan și tot ce trebuie să facem este să le semnăm și noi. Fără cozi la secretariat, fără discuții, ca într-o facultate respectabilă. Asta în teorie. Semestrul ăsta am avut de ales între două opționale, Instrumentație virtuală și Achiziții de date. Cum mare parte dintre noi auzisem cât de nasol e la IV ne-am ales AD. Ca să ne trezim acum, la începutul semestrului, că toată seria face IV iar cursul de AD nici nu apare în orar. Păi bine domnu' decan, dacă tot nu contează ce alegem de ce ne mai întrebați? Așa, să nu moară Tetea neîntrebat? Și dacă tot nu ați vrut să puneți două materii în orar și fiecare să se ducă la locul lui, cum de ați ales voi pentru noi IV când cei mai mulți au ales AD? Bine, știu răspunsul, să aibă și profesorul de IV de unde să mănânce o pâine, nu o să îl dați afară acum pentru că ne-am trezit noi că vrem altceva, unde o să se ducă omul pe criza asta!? La fel s-a întâmplat șî în semestrul întâi, atunci m-am dus la decan să îmi schimbe cu ce aveam în contract, simțeam că își bat joc de mine. E drept că mai aveam o motivație, îmi aranjam mai bine orarul. Acum nici nu știu dacă merită agitația... pe de-o parte aș face la fel numai de-al naibii, pe de alta parcă nu aș avea chef de vorbit cu decanul, secretara șefă, cereri...

În rest totul e bine și frumos. Cum stă bine unei facultăți cu renume, cupoanele pentru tren încă nu le-am primit și au trecut 2 luni din noul an. Trag nădejde în sesiunea de vară, s-or duce peste doamnele secretare doi-trei vlăjgani care vor să plece la mare.

Cu orarul iarăși e bine, după cum ne-am obișnuit ferestrele sunt aproape în număr egal cu orele de curs. Din fericire se pare că orarul care l-am primit este varianta finală, nu cum s-a întâmplat pe semestrul 1. Atunci i-am scris profesorului care a întocmit orarul însă ar fi trebuit să mă aștept la un așa răspuns, gen „nu este vina mea, eu am făcut treabă bună dar și-au băgat alții coada” (în cazul de față coordonatorul echipei de orare). Se pare că nu vorbim aceeași limbă română, pentru mine responsabil e cel care poartă răspunderea. Că și-au băgat alții coada, că i-a fost impus, că laie că bălaie nu contează, el poartă răspunderea. Aș fi așteptat măcar niște scuze. Pun pe blog mail-ul trimis de mine, răspunsul profesorului nu are niciun rost să fie publicat:

Buna ziua!

Va scriu pentru a imi exprima indignarea provocata de schimbarile orarului anului II, seria CC, orar intocmit de dumneavoastra. Prima data orarul s-a schimbat vineri iar a doua data astazi. Imi imaginez ca vina nu este in totalitate a dumneavoastra (de altfel va si cunosc de la cursul de MN de anul trecut si va stiu ca pe o persoana cat se poate de serioasa si corecta), imi imaginez ca profesorii cer schimbari de orar si apar discutii, dar de ce aceste probleme nu s-au rezolvat inainte de inceperea anului universitar? Sau, si mai grav, din moment ce orarul nu este definitiv, de ce il publicati? Cui credeti ca ii este de folos un orar ce nu este respectat? Iar problema nu este numai una de principiu, aceste schimbari m-au afectat personal. Vineri am venit de la ora 10 iar astazi de la ora 12, de ambele dati degeaba pentru ca orarul se schimbase intre timp. Nu uitati ca sunteti la cea mai prestigioasa universitate din domeniu din Romania, iar cum
profesorii au asteptari mari de la noi si noi, studentii, ne dorim ca sectorul administrativ sa functioneze ireprosabil.

Cu respect,
Tiberiu Neagu, 321CC

De data asta nu îi mai scriu nimănui, pun mâna și îmi aranjez orarul așa cum îmi place mie, cu riscul de a face toate seminariile pe la alte grupe.

Totuși e și o veste bună, o să fac cursul de Paradigme de programare cu Dl. Giumale, am auzit că e mișto de tot, abia aștept!

2 comentarii:

  1. mi-am dat seama ca mai citisem post-ul asta, dar cred ca n-am apucat sa-l termin :) imi aduceam aminte numai pana la sfarsitul anecdotei cu strugurii...
    tare mailul pe care i l-ai scris responsabilului cu orarul, dar nu cred ca te-a ajutat cu ceva =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia uite ce face Smarandina în ziua de Paște! Îmi rasfoiește blogul! :)
    Păi nu m-a ajutat, dar măcar știu că i-am zis ceva și nu am tăcut din gură.
    Când ne întâlnim te voi premia, ești cel mai fidel cititor al nostru!

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!