Bine ați venit la noi acasă!

luni, 24 mai 2010

Din nou în Poiana narciselor

Încurajat de comentariile primite pe blog care spuneau că narcisele nici nu răsăriseră când fusesem eu la începutul lui mai am pornit din nou spre Poiana narciselor din Munții Baiului. De fapt nu e chiar o poiană, este vorba de versantul muntelui Cumpătu care este plin plin plin de narcise.

Cum la meteo anunțaseră ploaie eram convins că vom prinde încă o zi superbă, însorită. După ce ne invităm prietenii în tură plecăm în gașcă numeroasă, eu și Ruxi. Ne plictisim pe forestierul din V. Rea și apoi dăm de surpriza zilei, muntele era plin de narcise albe, erau cu miile. Ne bucurăm ca doi copii, ne plimbăm printre ele, le mirosim, ne facem poze. După ce le mirosim bine bine cât să ne rămână în nări mirosul până anul viitor pornim voinecește spre Vf. Baiului, eu de abia așteptam portocala adusă de Ruxi. Într-o pauză de odihnă ghiozdanul Ruxandrei prinde chef de joacă și așa desfăcut cum era o ia la vale. Sar repede să fug după el, da ce să-l prinzi! El hop hop hop se dădea de-a dura și sărea de parcă era minge de cauciuc, eu pâș pâș pâș la vale, bătrânește, cu grijă să nu încep să mă dau și eu de-a dura până slavă Domnului, se oprește pe un tăpșan. Noroc că nu a sărit portocala din el că nu știu ce aș fi ales, să fug după portocală sau după ghiozdan.
Am ajuns repejor și pe vârf unde m-am întins la soare și m-a cuprins lenea. Nu aș mai fi plecat de acolo nici în ruptul capului! Vremea excelentă, compania excelentă, griji nema. Ajunge pe vârf și un grup de trei oneșteni care ne spune că de la distanță ne-au crezut doi lupi. Ne povestesc de florile ce le-au văzut pe Piscul Câinelui, le spunem și noi ce am văzut pe V. Rea. Ei urmau să meargă mâine la narcise. Din păcate am neglijat să ne prezentăm, habar nu am cu cine am avut plăcerea să vorbesc.
Alegem să coborâm în Bușteni pe Zamora. Nuuu, iarăși drum forestier! M-am săturat până peste cap de drumuri forestiere!
Mai glumim unul pe seama altuia, mai spunem un banc și ne trezim în Bușteni unde avem timp destul pentru berea de după.

Printre narcise

Ruxi e vegetariană...




Pe lângă narcise mai sunt o mulțime de alte flori


Și bolovani interesanți

Pfff.... greu la deal!

Dar hai că merită efortul!

6 comentarii:

  1. frumos peisajul (si mai frumos ca ati prins vreme buna)!; dar n-ai terminat povestirea: cum s-a combinat portocala cu berea ?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi portocala era pe vârf, berea în Bușteni! Berea s-a combinat de minune cu o ciorbă de fasole cu afumătură și ardei iute!

    RăspundețiȘtergere
  3. bolovan interesant?! :)) e o roca sedimentara cu geneza mixta cel mai probabil, componenta autigena si reziduala cred. Ask the specialists on that next time

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa fata.
    E iubita ta ?

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!