Bine ați venit la noi acasă!

marți, 1 martie 2011

E primăvară, iarăși primăvară!

Vorba cântecului: „Unde? În sufletul meu!”. Sau în calendar, că altfel nu prea este. Citeam pe Wikipedia că, până în secolul al XVIII-lea, Anul Nou se sărbătorea pe 1 martie. Și sincer mie mi se pare că începutul de primăvară te îndeamnă mai mult să îți faci noi planuri, promisiuni, să îți propui să începi o viață mai mult sau mai puțin nouă, decât 1 ianuarie. Cel puțin la mine cam așa se întâmplă.

Și oricât de împătimit al schiului am devenit, parcă simt nevoia să se ducă toată zăpada, să înflorească pomii, să trec la geaca de piele, să mă plimb prin parc și să cânt (în gând, pentru că nu am nimic cu ceilalți care se plimbă prin parc; în principiu). Și îmi place că primăvara începe cu Mărțișorul. Asta e, trebuie să avem puterea să facem abstracție de țigănia cu tarabele care împânzesc orașul, aglomerația și îmbulzeala caracteristică Bucureștiului preaiubit cu ocazia fiecărei zile mai speciale. Iată o sărbătoare românească autentică, cu sărbătorirea căreia sunt de acord. Asta spre deosebire de ziua femeii, hotărâtă în 1910 de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga.

Așadar, doamnelor și domnișoarele, vă urez la mulți ani, o primăvară plină de speranțe și bucurii și, în plus, conjuncturi favorabile! Și nu uitați: iubiți-ne mult!

3 comentarii:

  1. "sa trec la geaca de piele" - DA! M-am saturat pana peste cap de haina mea de iarna :(

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am trecut deja la geaca de piele de ceva timp :D chiar daca din cand in cand inghet in ea, n-o mai schimb din principiu :))

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!