Bine ați venit la noi acasă!

miercuri, 23 martie 2011

Top nenorociri ce ți se pot întâmpla

Toată lumea vorbește despre cutremurul din Japonia sau războiul din Libia - evenimente tragice, care cu siguranță ne afectează. Dar nimeni nu vrea să vadă lucrurile micuțe, care ți se întâmplă zi de zi și care amenință sănătatea ta mintală. Unul din cele mai șocante lucruri care ți se poate întâmpla este fără îndoială să ți se strice o componentă a calculatorului. Și problema este cu atât mai gravă cu cât defecțiunea este mai banală și aparent ușor de rezolvat - cum ar fi de exemplu să ți se strice alimentatorul de la laptop.
Cum în magazinele de electrocasnice nu găsești decât alimentatoare universale, mă gândesc că este o idee bună să dau un mail pe la service-urile HP să le cer o ofertă. Și credeți-mă că pentru prima dată în viață mi-aș fi dorit să am chelie, astfel să-mi smulg părul din cap nu mai reprezenta o tentație prea mare. Cum se poate să mi se ceară 69EUR+TVA pe un alimentator pentru un laptop pe care dacă vreau să îl vând cu greu obțin 600-700 de lei!? Să înțeleg că jumătate din prețul laptop-ului este alimentatorul?
Să mor de înțeleg de ce se mai chinuie atâția ani băieții ăia pe la facultățile de calculatoare să învețe să construiască procesoare cât mai performante când s-ar putea îmbogăți foarte ușor fabricând alimentatoare. Și dacă cineva s-ar plânge că este prea scump, ei or să râdă și or să le răspundă pe un ton indiferent: „atunci nu-l cumpăra, să te văd ce faci cu laptop-ul fără alimentator!”.

4 comentarii:

  1. Deci nu pot sa cred ca tuturor li s-a stricat ceva la laptop in ultima luna =))

    RăspundețiȘtergere
  2. nu trebuie sa te superi din cauza asta, se pot intampla lucruri mult mai nasoale... La urma urmei, e doar un incarcator prietene :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mă revoltă nu e că s-a stricat încărcătorul, eu nu înțeleg cum de încărcătorul costă cât jumătate din valoarea laptop-ului...

    RăspundețiȘtergere
  4. incarcatorul meu costa 79 EUR si in momentul de fata incarca doar daca calculatorul este in stand-by sau inchis. Daca cumva calculatorul e deschis si tot pus la incarcat, incarcatorul nu incarca, pastreaza oarecum bateria mai mult timp si evident face ca mouse-ul sa se deplaseze aiure pe ecran la cea mai mica atingere sau sa nu se deplaseze deloc. destul de bine as zice :))

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!