Bine ați venit la noi acasă!

miercuri, 14 noiembrie 2012

Goodreads

L-am descoperit și eu de câteva zile și sunt foarte încântat. Sigur, s-ar putea spune că destul de greu, având în vedere că că are deja 1.900.000 de utilizatori lunari, dar mai bine mai târziu decât niciodată. E un site unde îți poți nota (adică să le dai note, ca să nu inventez un nou cuvânt de genul să le rate-ezi, cum sunt sigur că ar face alții) și trece cărțile pe care le-ai citit, le citești sau ai de gând să le citești. Pentru cei interesați să își țină o astfel de evidență mi se pare locul perfect. 

Partea bună e că poți împărtăși părerile și recomandările cu prietenii, să aderi la diverse grupuri sau chiar să primești automat recomandări în funcție de genul de cărți citite. De asemenea, lista cu cărțile de citit mi se pare foarte utilă pentru unii ca mine, care își pun în cap o grămadă de volume și când ajung în magazin cumpără altele. Ah, și găsești cam orice carte, chiar și cele românești mai puțin cunoscute sau cărți de specialitate.

Partea proastă e că normal că nu poți avea o evidență cu toate cărțile pe care le-ai citit încă din copilărie (sau poate că unii pot, dar aceia sigur nu vor fi interesați de ceea ce zic eu aici), dar mi se pare interesat să văd și eu, de exemplu, câte cărți citesc într-un an. Eu am reușit totuși să strâng câteva din titlurile care m-au marcat sau pe care le-am citit în ultima vreme. Așa că vă aștept să vă împrieteniți cu mine și să facem schimb de cărți aici. Nu durează mult, te poți loga cu Facebook și prietenii utilizatori ai aplicației îți sunt adăugați automat. Deci, după cum spunea Virgil Ianțu, puneți mâna pe carte, că nu urzică!

sursa foto

3 comentarii:

  1. Foarte tare, îmi plac la nebunie siteurile astea de recomandări bazate pe rețeaua socială. Ai încercat Grooveshark? Este cam același lucru doar că este cu muzică în loc de cărți. www.grooveshark.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Și dacă tot ai dat contul de goodreads, ți-l dai și eu pe al meu de grooveshark: http://grooveshark.com/#!/tibineagu

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzisem de el, dar nu știam exact ce e. Foarte bine, mă bag și acolo! :D

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!