Bine ați venit la noi acasă!

duminică, 31 iulie 2011

El este factorul X!

Am ajuns și la X-Factor. Nu ca să cânt, bineînțeles, ci în public, ca să văd și eu câțiva talentați. Bine, de fapt motivul principal pentru care m-am trezit la 9 dimineața într-o zi de duminică (zi care s-a nimerit și să fie înaintea plecării în Făgăraș) a fost o colegă de liceu care urma să concureze, iar eu urma să o susțin.

Am fost întâmpinat de mulțimea pestriță, foarte entuziasmată de dansul cu c... ăăă... Danza Kuduro. Plin de coțofene și de șmecheri dați cu tone de gel ca să le stea creasta. Inevitabil, mi-am pus problema: păi dacă ăsta e publicul, venit probabil în mare parte ca să își încurajeze prietenii, cum o să fie ăia de pe scenă?!

La apariția pe juriului, toată lumea era în picioare și aplauda entuziasmată de venirea idolilor lor. Generația PRO (știi la ce mă refer). Așaa... Juriul este format din: specialistul Mihai Morar, marele muzician Adi de la Akcent și, singurul om normal, Paula Seling.

Dana, amica mea a cântat bine. Zic eu. Mai ales a doua melodie, My immortal, mi s-a părut că a ieșit chiar bine. De aceea am fost foarte nemulțumit când ăia doi au dat-o afară. Dar hai să fiu cât mai puțin subiectiv. Nu sunt eu vreun specialist în muzică, să zicem că o fi avut scăpări, că o fi fost aia, că o fi fost ailaltă, deși eu nu prea am sesizat.

A urmat după ea un nene mai în vârstă, venit probabil de pe la țară de undeva, care a băgat un Dan Spătaru - Drumurile noastre și nu știu ce horă moldovenească. Bineînțeles, era unul din ăia care nu au nicio treabă cu muzica, veniți doar pentru că le lipsește o doagă sau aduși special ca să distreze publicul. Deși, la câți d-ăștia am văzut și pe la alte emisiuni, chiar m-am săturat și nu mi se mai pare nimic amuzant.

Ei bine, revenind, ăsta a ridicat toată sala în picioare. Și... A TRECUT MAI DEPARTE! Mihai Morar și Adi Sînă au fost ăia care l-au trecut. Păi să nu îți dai palme? Paula s-a ridicat de pe scaun, nevenindu-i să creadă: „Voi vorbiți serios? Păi și pe fata aia de ce nu ați trecut-o?” Reacția publicului a fost în mare parte în armonie cu cei doi deștepți, deși mai existau și câțiva oameni normali care îi huiduiau.

Stați așa că a venit și explicația domnului Morar: „Ceea ce nu înțelegeți voi e că la X-Factor nu se caută o voce! Se caută cineva care să ridice sala în picioare!” Păi normal că ridică sala în picioare. Tu chiar crezi că i-a plăcut cuiva cum cântă? Aici e vorba doar de amuzament, plus că era clar că o melodie ca Drumurile noastre o să provoace o asemenea reacție, ținând cont și de cine era pe acolo. Foarte bine, nu căutați o voce. Am observat, în ultima vreme, care sunt artiștii care ridică România în picioare.

„Nu mi-a plăcut cum ai cântat, dar te trec.”, a spus celălalt deștept. El mi s-a părut că avea cele mai dubioase alegeri. Ai fi zis că trage la sorți dintr-o căciulă. Întrebarea mea este: cum de a ajuns tipul ăsta să treacă 3 etape de X-Factor? Hai să zicem că l-au trecut la mișto, dar nu trebuie să se mai și oprească? Vă dați seama, a venit tocmai din Iași să cânte! Și? Ce efort a mai făcut în afară de asta? A muncit cum au muncit alții care nu au trecut?

Eh... până la urmă la ce să te aștepți de la unu' de la Radio Zu, un tip care se întrece cu Buzdugan în glume atât de bune, și altul dintr-o mare și valoroasă formație cum e Akcent? Ce să te aștepți de la publicul care este? Mai am doar ceva de zis (parcă era o melodie așa): hai sictir, sictir pufos!

3 comentarii:

  1. Sper ca in timp ce imortaliza publicul cu IPad-ul, Morar sa fi fotografiat si mesajul meu facut cu mana.
    Dar ai uitat sa spui ca ieseanul a mai si ratat inceputul negativului, fiind defazat cu vreo 2 masuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e mai putin important... dupa cum spune Morar, ce conteaza e ca a venit racit tocmai de la Iasi... Asta e un motiv arhisuficient ca sa treaca mai departe. Mai ales ptc (din nou, dupa cum spune Morar) nu are nicio sansa mai departe!
    Morar: "Deci noi nu cautam o voce..."
    Sina: "[...] dar de fapt cautam o voce!"
    Dar nu pe cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. „Ceea ce nu înțelegeți voi e că la X-Factor nu se caută o voce! Se caută cineva care să ridice sala în picioare!”

    "Inteligentul" de Morar nu intelege ca X-Factor-ul original din Anglia avea ca scop gasirea unui entertainer excelent (chiar daca nu are voce prea buna - adevarat). Ieseanul ala era un ametit fara talent si nici macar un roman de tipul "ragait dupa un Burger" NU AR PLATI BANI SA MEARGA LA UN SHOW DE-AL LUI!

    Dar ce sa-i faci.. O micuta "caterinca" ieftina merge pe sticla, nu?

    Lui Adrian Sina ala ii urez sa aiba copii de aceeasi orientare sexuala ca sacoul lui de hipstaras, iar intrebarea esentiala e: De ce nu Adelina Varciu in locul Paulei Seling?

    CHICI PANA LA MAXIM!!!
    Ca sa citez un coleg de-al nostru din audienta: "Du-te Dica, du-te!"

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!