Bine ați venit la noi acasă!

miercuri, 21 decembrie 2011

Ignoranță e tot ce pot să spun

Știu că nu e bine să fii hater tocmai acum, în apropierea sărbătorilor. În general nu e bine. Dar mai ales acum, când încercăm să fim mai buni, mai toleranți și mai îngăduitori. Sau așa ar trebui. Promit că zilele următoare o să scriu câteva articole mai frumoase. Dar, uitându-mă și citind inevitabilele știri despre ce se întâmplă în Coreea de Nord, parcă încep să mă cutremur. Când am văzut filmulețul ăsta, mi s-a făcut pielea de găină:



Și ghiciți ce? Oamenii au fost acuzați că lacrimile erau false. Așadar, pe cei care regretă regimul comunist, pe cei care se tot plâng că nu au bani și că „pe vremea aia măcar aveai asigurat un loc de muncă”, i-aș muta în țara asta. Măcar o lună, cât să le iasă toți piticii de pe creier. Ăștia sunt genul de oameni care trăiesc după deviza „să ni se dea”. Pentru că, dacă îți pui un pic la contribuție creierul și forța mușchilor în loc să îți plângi de milă ție și tovarășului care, vai de mine, ce om cu suflet mare era, e imposibil să nu poți să faci ceva cu viața ta și să nu câștigi un ban cinstit fără să îl aștepți de la cineva.

Vă vine să credeți că mai există țări în care oamenii care fac cel mai mic act considerat împotriva regimului sunt băgați la închisoare sau chiar omorâți? Vă vine să credeți că bunicul meu a fost la Jilava și a muncit la canal doar pentru că era țărănist? Și fratele și socrul lui asemănător. Pentru oamenii care au murit în condițiile astea, ați face mai bine să tăceți din gură.

Acum 22 de ani, alții au murit la revoluție. Că a fost revoluție sau că a fost lovitură de stat, cert e că lumea a ieșit în stradă și a murit acolo. Dacă ați avea cât de puțin respect, babelor care vă tot aud prin autobuze, nu l-ați mai regreta pe Ceaușescu. Pentru că dacă erau copiii voștri acolo, nu mai vorbeați așa. Iar voi, deștepților care încercați să îmi demonstrați mie cu un aer superior ce bine era, mai bine v-ați gândi puțin înainte să deschideți gura. Aud pe mulți spunând că Băsescu e atât de rău încât era mai bine chiar și cu tovarășul. Voi nu vă dați seama câtă libertate aveți acum, câte puteți să faceți, că puteți să plecați în altă țară? Sigur, nu datorită lui Băsescu sau Iliescu, pe care acum aveți avantajul că puteți să îi scuipați în ochi și să îi înjurați când vreți voi.

Tata, care atunci când eram mic și în general a încercat să mă învețe tot ce e bine, îmi spunea: „Știu că nu e creștinește să urăști, dar eu îți dau voie să urăști comunismul și comuniștii, care au adus și au făcut tot ce e mai rău în țara asta.” De aceea, când îi văd în față, când îi aud pe toți turnătorii, politrucii, hoții și criminalii ăștia, mă apucă tremuratul și nervii. Așa că, dacă ești de aceeași părere cu vreunul din cei pe care i-am criticat mai sus, te rog încearcă să nu îmi spui asta. Du-te în Coreea de Nord și închină-te la mormântul lui Kim Jong Il. Pentru că asta meriți.



4 comentarii:

  1. thumbs up! (vezi Premiul Nobel pt Pace acordat lui Liu Xiaobo in 2010- si ce regim "minunat" au si chinezii)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu știam. Dar din câte am citit pe Wikipedia, ăsta a luptat pentru drepturile omului și pentru democrație împotriva partidului comunist. Ce să mai zicem de Obama, care a primit premiul în 2009, după ce a suplimentat de 3 ori trupele din Irak...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, iar la decernarea premiului evident ca nu a fost lasat sa se duca, mai ales ca e condamnat la inchisoare pentru subminarea autoritatii regimului vezi doamne. Mda, in discutia despre Obama nici nu intru pentru ca este lunga...Sa inteleg ca nu prea esti pro-Obama?:P

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!