Bine ați venit la noi acasă!

marți, 25 octombrie 2011

4 lucruri pe care nu le înțeleg pe Facebook

Desigur, probabil ar fi mai multe, dar deocamdată mă opresc numa' la astea 4, care mi-au venit acum în minte:

1. De ce trebuie să dai check-in în fiecare loc în care stai mai mult de 5 minute? Când pleci în vacanță, dai check-in în aeroport, apoi la hotel, pe plajă. Ai da check-in și în avion, dacă s-ar putea. Trebuie să anunți pe toată lumea când ești la facultate, la serviciu, când te-ai dus să plătești factura la Vodafone, când e frig afară și îngheți în stație, când ești la doctor, la secția de poliție (ce mândrie!), la bucătărie (fac clătite :x), la duș, pe stadion, la concert Tiesto (cumva te-ai plictisit prea tare și te-ai gândit să mai intri un pic pe Facebook?). Am văzut pe cineva care a dat check-in ACASĂ! De ce?! Mă rog, nu sunt total împotrivă, sunt de acord că sunt unele evenimente la care e amuzant să faci asta, dar asta nu înseamnă că pe toți cei 839 de „prieteni” ai tăi îi interesează unde ești în fiecare moment.

2. De ce trebuie să îi scrii cuiva pe Wall la mulți ani după ce tocmai l-ai sunat? Hai să-ți spun și aici, la mulți aaaani!!! :*:*:* De ce?! Ca să vadă neapărat toată lumea? Să nu creadă cumva că nu i-ai urat de bine prietenului tău cel mai bun/ prietenei tale cele mai bune tocmai în ziua asta mare? Ca să se mândrească având 520 de urări în loc de 519? Altfel, chestia asta cu Facebook-ul mi se pare foarte utilă, feliciți niște oameni de a căror zi nici nu ai fi știut altfel (sau ai fi uitat).

3. De ce trebuie să întrebi pe cineva de sănătate postându-i un mesaj pe Wall? Pentru asta s-au inventat mesajele private, zic. De ce trebuie să vadă toată lumea discuțiile tale particulare cu X, care nu a mai dat un semn de viață de 14 luni, 3 săptămâni și 2 zile? În cazul în care chiar mă interesează ce mai faci, te întreb în particular, nu e nevoie să citesc discuțiile cu alții.

4. De ce cerșești like-uri? Like plssss!!!! Dar poate nu îmi place poza ta/ articolul tău/ mesajul tău/ pagina ta! Nu mă bate pe mine la cap să îți dau like, te rog frumos. Uite așa, mie nu îmi place să am pe pagina mea ceva ce mi-e cu totul indiferent. Dacă îți dau like, îți dau că îmi place (parcă asta era traducerea, nu?). Ah, participi la un concurs și trebuie să aduni cât mai multe? Foarte bine, atunci fă ceva mișto care chiar să merite aprecierea mea! Până la urmă pentru astea sunt făcute concursurile, ca să câștige cel mai bun, nu cel cu cei mai mulți prieteni.

Voi reveni... posibil.

2 comentarii:

  1. Check-ins mi se par destul de faine, daca as fi in concediu intr-un loc foarte cool probabil ca as da si eu check-in. "Acasa" din pacate nu prea vad nici eu sensul. Cat despre zile de nastere, nu zic La Multi Ani decat celor de a caror zi de nastere imi amintesc oricum, fara Facebook. Cu restul, ai perfecta dreptate....

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi cam așa ziceam și eu. :) Și mie mi se pare amuzant să dai check-in când ești printr-un loc mai special, dar nu absolut peste tot pentru că nu interesează pe nimeni ce faci în fiecare secundă (decât dacă eventual ai o gagică care te controlează tot timpul :)), dar atunci sunt sigur că n-ai mai da check-in). Iar cu zilele de naștere, idem. :)

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!