Bine ați venit la noi acasă!

joi, 13 octombrie 2011

Concerte, concerte

Primul concert mare văzut de mine pe viu a fost Scorpions la Sala Polivalentă, în 2004. Era atunci ceva absolut fantastic, efectiv nu puteam să cred că îi văd pe viu (am stat și aproape de scenă, ha!). Până atunci, trupele astea de afară pe care le ascultam eu îmi dădeau senzația că sunt din altă galaxie, că nu am cum să interacționez cu ei, că nu sunt reali. Videoclipurile cu ei erau ca un film SF (doar că fără S).

Ei, au trecut anii de atunci și între timp am dat nas în nas cu foarte mulți dintre muzicanții mei favoriți. În orice caz, mult mai mulți decât m-aș fi gândit și așteptat vreodată. Atât de mulți, încât am ajuns să îmi pun întrebarea: cine a mai rămas să vină să cânte la noi? Că ăla a fost, celălalt a fost etc.

Mi-ar fi plăcut să văd The Wall - Live in Berlin pe viu. Imposibil, normal, că doar aveam 2 ani și chiar dacă aș fi avut mai mult, probabil că nu ajungeam eu la nemții în '90. Dar ăsta mi se pare un concert absolut senzațional, incredibil, fabulos. Roger Waters & Friends, chiar dacă fără David Gilmour. De ceva vreme pare-mi-se, un alt turneu The Wall e în desfășurare. Am auzit vorbe că ar ajunge și pe la Cluj, dar... zvonuri, zvonuri. Uitându-mă pe site-ul lui, nu înțeleg cum de la Auckland, în Noua Zeelandă, are 4 concerte unul după altul, pe același stadion. Ăla e un oraș cu populația mai mică decât Bucureștiul. Domnule Waters, nu veniți și la noi?

2 comentarii:

  1. Vezi, ce inseamna sa fii mai mare: primul meu concert a fost Rod Stewart in 93 :))
    In rest, stiu exact senzatia aia cum ca trupele din afara pareau ireale si din alta galaxie. Eu inca ma simt asa pana sa-i vad live. Apropo, saptamana trecuta mi-am mai implinit un vis si am vazut Brothers in Arms live....
    SI daca imi ies calculele finaciar, in decembrie merg la RHCP!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foaaarte tare! :D Ei, nu ești chiar cu 11 ani mai mare ca mine :)) (că asta e diferența între concerte), doar că pe mine nu m-au dus ai mei la niciun concert când eram mic (pentru că nici ei nu se duc). A trebuit să le descopăr singur. :)

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!