Bine ați venit la noi acasă!

vineri, 7 octombrie 2011

D-ale vieții

Eram în troleu, cu ochii într-o carte. Mergeam înspre Universitate. Până aici nimic neobișnuit. București, viața de zi cu zi. La Kogălniceanu se deschid ușile (ca la fiecare stație de altfel) și aud un strigăt înăbușit: „Pletosule, mai citești mult??” Ridic capul și văd un tip făcându-mi cu mâna, în timp ce mușca cu poftă dintr-o shaorma (evident, de la locul cunoscut sub numele de Shaorma la 2 lei, deși între timp s-a făcut 3 sau chiar 4 lei). Sincer acum, chiar îmi era dor de astfel de chestii. Aproape uitasem cum era pe la început, când îmi lăsasem plete și auzeam în fiecare zi: „Roachere, partidul te vrea tuns!” (cam atunci apăruse reclama aia cred) sau „Rocăre, îți dau foc la păr!” și alte variațiuni pe aceeași temă.

Revenind. Din moment ce tipul respectiv m-a întrebat dacă mai citesc mult, de unde știa el de când citeam? Ar mai fi și alte întrebări și nedumeriri, dar eu o să mă opresc doar la încă 2, cu variante de răspuns:

1. Ce era în capul domnului?
a) nimic
b) era obosit (sau un pic bolnav)
c) ce-mi mai place shaorma!
d) ce o fi făcut Rapidu' aseară?

2. Câte cărți o fi citit domnul la viața lui?
a) 52
b) 54 (că socotim și jokerii)
c) nu se știe, multe (citea întotdeauna doar pozele)
d) se pune și Pro Sportu'?

Primii 10 participanți care răspund corect la ambele întrebări primesc gratis câte un iPhone 4S, în memoria lui Steve Jobs.


4 comentarii:

  1. Apropo de Steve Jobs, mie imi place ca imediat dupa ce a murit s-au vandut zeci de mii de exemplare din cartile lui. Cum spunea chiar el "moartea este cea mai buna inventie a vietii", oare de ce ne aducem aminte de un om doar dupa ce moare!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Amatori de senzațional, nu știu. E greu de spus. Ăștia dau non-stop mortul la televizor pentru audiență și probabil așa lumea își aduce aminte de respectivul... Și jumătate din prietenii mei de pe Facebook au pus o poză cu el, un status, un filmuleț șamd. Sunt curios câți știau ceva cât de puțin despre el.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Unul din lucrurile bune ale vremurilor noastre este că dacă o să mori la televizor, n-o să mori degeaba, ne vei oferi un spectacol pe cinste." (Kurt Vonnegut)
    Răspunsuri: 1. a,b,c; 2.b,c,d.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevărat, din păcate.

    Răspunsurile sunt bune, ai evitat variantele capcană:
    1. era foarte puțin probabil să se gândească la ce făcuse Rapidu' cu o seară înainte, pentru că Rapid nu jucase marți.
    2. dacă ai ales să socotești și jokerii, e clar că nu poți lua în calcul și prima variantă, care se referea doar la cărțile de la 2 la AS.
    iPhone-ul ți-l dau la primul salariu.

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!