Bine ați venit la noi acasă!

joi, 17 noiembrie 2011

Despre tramvaiul 1

La 7:20 am ieșit pe ușă, ca în fiecare dimineață. Pregătit pentru o zi de muncă. Doar mie mi s-a părut că în dimineața asta a fost mai cald sau o fi de la căldura sufletească? Oricum. Am pornit spre stația tramvaiului 1, tot ca în fiecare dimineață. Pe zi ce trece, vehiculul e tot mai plin. Tot mai multă lume se prinde că ăsta trece cam prin tot Bucureștiul, deci e imposibil să nu-i găsești o utilitate.

O grămadă de fețe încruntate că deh, nu e încă vineri, iar de sâmbătă sau duminică nici nu se pune problema. O  grămadă de tramvaie se perindau prin stație, dar, ca un făcut, 1 parcă nu vroia să apară azi. Lumea se înghiontea, treceau peste mine fără să spună măcar un pardon, dar cei mai mulți rămâneau în stație. Nici 8-ul nu le convenea, nici 11, nici 25. Toată lumea a descoperit tramvaiul 1.

Tensiunea începea să se simtă din ce în ce mai tare. Înjurături, murmure, nemulțumiri, dat energic din mâini. Parcă și eu îmi cam ies din calmul acestei dimineți atât de frumoase. Între timp, de fiecare dată când culoarea semaforului se făcea din roșie verde, o armată de oameni venea amenințătoare spre stație. Zici că erau la război și veneau cu sulițele și scuturile, gata de luptă. „Ce dracu mă, au trecut 6 deja! Da' lasă că așa a fost și ieri, se respectă regula și vine acum.” Hehe, mă gândesc eu. Se vede că sunteți începători. Păi măi băieți, voi nu știați că tramvaiul ăsta își mai ia din când în când câte o pauză? Mai obosește și el de la cărat atâta lume... ca să nu mai spun ce lume! Sunt vechi, domnule, pe ruta asta.

Eu și alți câțiva cetățeni respectabili care probabil vroiau și ei să nu întârzie o oră la serviciu ne-am urcat în 11. Eu ca să cobor la metrou, ei nu știu. „Băi ăla din spate nu e 1?” Ba da, bineînțeles. Între timp, un alt cetățean își mințea șeful că e la Gara de Nord și ajunge în 15 minute. Sincer să fiu, mi-ar plăcea să se mute gara la Afi Palace, aș putea să mă trezesc cu juma' de oră mai târziu când plec la munte. Am ajuns la serviciu cântând asta:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!