Bine ați venit la noi acasă!

joi, 3 noiembrie 2011

Leapșa pe muzici

Fiind destul de ocupat zilele astea, am reușit abia acum să văd că am primit o leapșa de la Adrian Negoiță. Dar bănuiesc că prea târziu n-are cum să fie, și cum subiectul îmi place, iaca:

1. Numeşte o formaţie sau un cântăreţ care nu-ţi vine să crezi că ţi-a plăcut când erai mai tânăr.
Pfaai, ar fi mai mult de o groază! Hai să zicem totuși: când eram mic și abia apăruseră, eram mare fan... 3rei Sud Est! Aveam o casetă, primu lor album, pe care l-am ascultat până la refuz. Ai mei se cam speriaseră că nu vroiam să mai ascult și altceva...

2. Numeşte o formaţie sau un cântăreţ pe care o / îl urai în tinereţe şi pe care acum o / îl adori.
Aici nu pot să găsesc un răspuns mai relevant decât Cristi Minculescu (sau Iris). Oricât ar părea de ciudat, nu puteam să îl sufăr absolut deloc. Mi-a luat ceva timp să recunosc că de fapt îmi place.

3. Numeşte o formaţie sau un cântăreţ care a trecut testul timpului, care îţi place de la început şi până acum.
Phoenix. Vinilul Mugur de Fluier nu mai e ascultabil acum. Cel puțin partea cu Andrii Popa e uzată rău de tot.

4. Numeşte un cântec căruia nu-i poţi rezista şi te apucă bâţâiala sau datul din picioare.
Hmm... Paranoid!

5. Numeşte un album de pe care îţi place să asculţi fiecare melodie.
The Wall, aici nu încape îndoială. Că e în varianta veche sau e The Wall Live in Berlin, ăsta e un album care merge ascultat oricând și oricum. CD 1 și CD 2, toate piesele.

6. Numește o formaţie sau un cântăreţ de care eşti atât de sătul/ă încât îţi doreşti să nu mai auzi în veci de ea/el.
La un moment dat mă săturasem rău de tot de Baniciu și de AC/DC. Îi ascultasem atât de mult, încât pur și simplu nu îi mai suportam. Dar am revenit asupra ambelor păreri, așa că nu cred că există cineva de care nu vreau să mai aud în veci.

7. Numeşte o formaţie sau un cântăreţ pe care prietenii tăi o/îl adoră şi tu nu-l poţi suferi.
Lady Gaga! Nu cred că prietenii apropiați o ascultă prea des, dar am observat că are foarte mulți dintre cunoscuții mei o apreciază. Și nu am înțeles niciodată ce le place la ea...

8. Coverul tău preferat.
Se întâmplă destul de rar ca un cover să depășească originalul. Unul dintre aceste cazuri, după părerea mea, e Knockin' on Heaven's Door, Guns N' Roses.

9. Cântecul sau formaţia preferată în secunda asta.
Aș spune că melodia preferată se schimbă de câteva ori pe zi. În ultima vreme fredonez foarte des, inconștient, Marius Matache - Paradoxuri erotice. Hehe, p-asta n-o știați.

Asta fuse. Acum trebuie să dau mai departe. Deși nu știu dacă se ocupă cu așa ceva, o să îi pasez leapșa lui Teo Negură. Nu de alta, dar se pricepe bine de tot în materie de muzică. Iar dacă mai tentează pe cineva, simțiți-vă liberi! În comentarii sau la voi pe blog. Mie mi s-a părut tare fain și amuzant.

4 comentarii:

  1. Teo chiar se pricepe la muzică, îmi pare bine că mi-ai descoperit blogul lui. :)

    Cât despre răspunsurile tale, cel mai tare m-ai surprins cu Marius Matache. Nu cred că am auzit până acum Paradoxuri erotice dar cred că e interesantă aşa că o să încerc să o ascult curând. :)

    Îţi mulţumesc pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu plăcere! Eu mulțumesc pentru leapșă! :)

    Dacă ai fost pe la concertele lui Make e destul de posibil să fi auzit melodia și să nu fi știut că așa se cheamă. În orice caz, o recomand! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Adrian, iti multumesc! Nu vazusem leapsa, de pe blogspot nu ajung ping-urile pe wordpress, noroc ca am intrat acum intamplator la tine. Nu ma pricep chiar atat de bine, decat la muzica ce-mi place mie, ca sa fiu sincer ;)
    Lepse nu primesc in general, in 2 ani ceva de blogger-it, am acceptat doar doua, si ultima a fost tare demult. E un fix al meu, de-a nu scrie decat ce vreau, cand vreau, imi fac mea culpa pentru asta.
    Sper sa nu te superi. Uite, iti zic aici ca melodia care momentan ma obsedeaza si pe care o ascult nebuneste e ACDC - She's got the jack :)
    Multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc pentru răspuns, Teo. Nu mă supăr, înțeleg ce zici tu aici. Oricum, te mai aștept pe aici! :)

    RăspundețiȘtergere

Te mănâncă limba? Ia să vedem de ce ești în stare!